Több tízmillót nyert a város a Főtér építésére

Pályázott Orosháza és nyert, így negyedével csökken a város önereje a főtér építésében. A munkák a hideg ellenére tovább haladnak.

Az épülő főtér összköltsége 940 millió 805 ezer 650 forint. Ebből 79,2%, vagyis 745 millió 104 ezer forint európai uniós támogatás, amit nem kell visszafizetni. A beruházáshoz Orosháza önereje 195 millió 701 ezer forint.

A napokban érkezett meg a pályázati elbírálás, miszerint a “Főtér-projekt” költségeinek saját forrás kiegészítéséhez vissza nem térítendő támogatást nyert Orosháza a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Ennek az önerő-támogatásnak a maximálisan igénybe vehető összege 53 millió 135 ezer 610 forint. Ez azt jelenti, hogy a város önköltsége ennyivel csökken.

Zúzmarás növények a főtéren - a fák törzseit védik a repedéstől (Fotó: Rajki Judit)
Zúzmarás növények a főtéren – a fák törzseit védik a repedéstől (Fotó: Rajki Judit)

A KÉSZ Zrt emberei a hideg idő ellenére egy fóliasátor alatt dolgoznak, a tér szélén futó és a közepére vezető járdákat térkövezik.

A kertészek pedig a frissen beültetett fákat védik. A téli napsütés hatására a hidegben elsősorban a sima kérgű fák kérgei megrepedhetnek. Ezt előzték meg azzal, hogy körbetekerték a fák törzseit.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux