Fellobbant az első láng a város adventi koszorúján

December 1-jén, vasárnap délelőtt megnyílt a karácsonyi vásár, a gyerekek felavatták a korcsolyapályát, ünnepi fényben úszik a város és meggyújtottuk az első gyertyát – igazi ünnep volt Orosházán advent első vasárnapja.

Hatalmas tömeg, körülbelül mintegy 2500 ember várta az adventi műsort és a gyertyagyújtást vasárnap 17 órától a főtéren. A tömeget pedig igazi ünnepi hangulat, kivilágított tér, forralt bor és kürtöskalács illatú karácsonyi vásár, korcsolyapálya, és a lila-óarany színekben pompázó adventi koszorú fogadta.

Lobog a láng
Lobog a láng

Ünnepi gondolatait Szalkay Róbertné református iskolalelkész osztotta meg a jelenlévőkkel.

– Ahogy végignézek a téren, rengeteg gyermeket, és sok-sok szülőt látok. Egy gyermek születése mindig csoda, és a jövőt jelképezi. Jézus születésekor is csodát vártak az emberek, és mi is csodára várunk. Velünk az Isten. És velünk lesz karácsonykor is, ott lesz a család melegében, mindenhol, ahová beengedjük őt. Az első adventi gyertya, amit hamarosan meggyújtunk valaminek a kezdete, ugyanakkor azt is üzeni, hogy van még idő. Van még idő a békülésre, a meghitt családi együttlétre, a másokkal való törődésre. Kívánom, hogy Isten ott legyen a mi családi ünnepléseinkben, kívánok mindenkinek áldott adventi készülődést – zárta ünnepi beszédét Szalkay Róbertné.

Az adventi gondolatokat követően fellobbant az első gyertya lángja a város adventi koszorúján, majd a színpadon az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak műsorát láthatta a közönség. Víghné Pintér Lilla felkészítésében a gyerekek adventi történetekkel, versekkel és énekekkel varázsoltak ünnepi hangulatot a térre.

Az ünnepi díszbe öltözött térre látogatók körében népszerű volt a korcsolyapálya, a gyerekek örömmel csúszkáltak a pályán, de a felnőttek is éltek a lehetőséggel és korit húzva siklottak körbe-körbe. A pokol malma című mesét a kicsik örömmel nézegették, nagyobb testvéreik, vagy szüleik pedig felolvasták a történetet, és sok közös fotó készült az Oros-haza Baráti Kör építette adventi koszorú előtt.

A koripályán folyamatos teltház volt (klikk a képre a galériáért), fotók: Rajki Judit.
A koripályán folyamatos teltház volt (klikk a képre a galériáért), fotók: Rajki Judit.

Barátok, családok töltötték advent első vasárnapjának estéjét közösen Orosháza új főterén, és erre a következő három vasárnap is lehetőségük lesz. Ahogyan a következő három advent vasárnapon is forralt bort oszt az orosházi Rotary Klub, forró teát és zsíros kenyeret az Oros-haza Baráti Kör. Az üvegkörtefa pedig az ünnepi műsorokat követően fényjátékkal és zenével szórakoztatja az ünnepvárókat egészen este 10 óráig – már az első vasárnap is sokan állták körbe a körtefát, amíg a gyerekek vidáman körbefutkározták.

A baráti kör és a Petőfi Művelődési Központ közös szervezésében jövő vasárnap, a második adventi gyertyagyújtáson dr. Varga Sándor, az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa mond ünnepi beszédet, a műsorról pedig a Vörösmarty Mihály tagintézmény diákjai gondoskodnak.

forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux