Almenü

Helyi foglalkoztatási Paktum az Orosházi járásban

szechenyilogo_erfa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A TOP-5.1.2-15 pályázati felhívás a térségi munkaerő-piaci problémákat hivatott orvosolni. Erre a felhívásra nyújtottak be pályázatot Orosháza Város Önkormányzata TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00007 pályázati azonosítóval.

A konzorcium vezetője Orosháza Város Önkormányzata, tagjai: Békés Megyei Kormányhivatal, Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesülete, Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Kft és a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal.

A 2017 február 1-én indult, 36 hónapos projekt átfogó célja munkaerő-piaci, foglalkoztatási és humánerőforrás fejlesztési koncepciók megvalósítása. Elsődleges célcsoport a hátrányos helyzetű és inaktív álláskeresők, a közvetett célcsoportba tartoznak a hátrányos helyzetűek és inaktív álláskeresők családjai, a velük foglalkozó intézmények munkatársai, a bevont vállalkozások és a helyi lakosság.

A foglalkoztatási paktum keretében helyi szintű foglalkoztatási megállapodások, együttműködések valósulnak meg: létrejön Orosházi Járás Foglalkoztatási Paktuma, munkaerő-piaci szolgáltatásokba bevonva az elvárt eredmények alapján 195 hátrányos helyzetű és inaktív személyt, a foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók száma 100 fő, közülük a támogatás után hat hónappal állással rendelkező munkavállalók száma 56 fő – szintén az elvárt eredmények alapján.

Az eddig lezajlott előkészítési tevékenységeket az Orosháza Város Önkormányzata által felkért szakértők végezték el. A mellékelt Foglalkoztatási Stratégián kívül kutatásokra került sor a célcsoport és a vállalkozások igényeinek figyelembe vételével. Célunk a munkaképes réteg feltérképezése, a hazai foglalkoztatási stratégiák elemzése által a foglalkoztatáspolitikai irányvonalak megismerése, a járási vállalkozások képzési igényeinek felmérése kérdőívvel.

Foglalkoztatási Paktum

PIMOR

Dokumentumok

Események

Médiatár

Hozzászólásra itt nincs lehetőség.
Top http://www.oroshaza.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css