Almenü

Egységes Szociális Központ – Ezüst Fenyő Idősek Otthona

Az intézmény 2005-óta fogadja az intézményi ellátást igénylő időseket, idős házaspárokat, illetve tartósan beteg személyeket.

A jelenleg 74 férőhellyel működő Otthon teljes ellátást – étkeztetést, egészségügyi ellátást, mentálhigiénés ellátást és foglalkoztatást, szükség szerint ruházatot és textíliát – biztosít a lakóknak.

Ezüst Fenyő Idősek Otthona (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezüst Fenyő Idősek Otthona (fotó: Kecskeméti Krisztina)

A törvényben előírt szolgáltatásokon túl az intézmény lehetőséget biztosít lakóinak igény szerint pedikűr, manikűr szolgáltatás igénybevételére, illetve különféle kulturális rendezvényeken történő részvételre.

Az intézményben 1, illetve 2 ágyas szobákban történik az elhelyezés, a szobákhoz külön tusoló, és vécé tartozik, valamint konyhasarok. Az épületben szintenként teakonyha, társalgó, és fürdőszoba (mosási lehetőség) található.

Az ellátás iránt érdeklődők az intézmény központi irodájában (Orosháza, Teréz u. 14. 68/413-593, +36-70/935-9489), a szociális ügyintézőnél kérhetnek információt a beköltözést megelőző teendőkkel kapcsolatban.

Az ellátás igénybevételére vonatkozó jogosultság megállapításának módja változott 2010. évben. A 2010. évi LXXXIX. törvény értelmében módosult a Szt. 68/A §-a, mely szerint az idősek otthona esetében intézményvezetői hatáskörbe került át a gondozási szükséglet vizsgálata. A gondozási szükséglet vizsgálatát ezt megelőzően az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértő Intézet (ORSZSZI) látta e. .Az intézményben továbbra is csak az a személy jogosult felvételre, akinek a gondozási szükséglete meghaladja a napi 4 órát, illetve egyéb körülmények fennállása (pl. egyedül élő, fogyatékossági támogatásban részesülő) teszi szükségessé az intézményi ellátás igénybevételét.

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért térítési díjat kell fizetni. Orosháza Városi Önkormányzat Képviselő-testülete helyi rendeletben határozza meg az ellátásokért fizetendő intézményi térítési díjak összegét. Az ellátást igénybevevő által fizetendő személyi térítési díj összegét – mely függ az ellátást igénybe vevő rendszeres havi jövedelmétől és vagyoni helyzetétől – az intézményvezető konkrét összegben állapítja meg, és arról az ellátást igénylőt az ellátás igénybevételét megelőzően írásban tájékoztatja.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Bentlakásos ellátás egységvezető: Tarjánné Kósa Rita
Telephelyvezető: Benkőné Kiss Zsuzsanna

Látogatási idő: téli időszámítás: 8.00–17.00 • nyári időszámítás: 8.00–18.00
Cím: 5900 Orosháza, Táncsics u. 8.
Telefon: 68/413-591, 70/935-4696
E-mail: ezustfenyo@eszk.oroshaza.hu


Képgaléria:

 

Még nincs hozzászólás.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Top http://www.oroshaza.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css