Almenü

A városvezető köszöntője

A városvezető köszöntője

Tisztelt Látogató! Isten hozta városunk honlapján!

Dávid Zoltán polgármester

Dávid Zoltán polgármester

Örömömre szolgál, hogy felkereste Orosháza hivatalos honlapját. Bízom benne, hogy a portálon történő virtuális barangolás után személyesen is eljön hozzánk, és meggyőződik az orosháziak vendégszeretetéről, városunk és a környék látványosságairól, különleges természeti adottságairól.

Engedje meg, hogy röviden bemutassam településünket!

Ma 30 ezer ember él Orosházán, melyet egykoron az ország legnagyobb falujaként tartottak számon. Ezt a címet 1946-ban végérvényesen maga mögött hagyta a település, amikor városi rangot kapott, és a megye, sőt a régió meghatározó településévé vált. A huszonegyedik század elején Orosháza Békés megye legiparosodottabb városa, a hazai üveggyártás, az autóalkatrész gyártás, valamint a világhírű libamáj fellegvára. A város központjától három kilométerre található Gyopárosfürdő kiváló földrajzi, és természeti adottságainak köszönhetően a gyógyturizmus egyik közkedvelt célpontja Magyarországon.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint Czina Sándor és
Rákóczitelepi Tagintézményei az általános iskolai oktatás gazdag sokszínűségét biztosítják a város gyermekei számára. Az érettségire való felkészítést, a majdani egyetemi, főiskolai életbe történő zökkenőmentes átmenetet az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium biztosítja.

Kistérségi központként, mely mintegy 67 ezer ember érdekeit képviseli, kiemelt kultúraközvetítő szerepe van Orosházának. A Petőfi Művelődési Központ egész évben változatos – számos ingyenes – programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Nagy Gyula Területi Múzeum az állandó, helytörténeti tárlatok mellett időszakos kiállításokkal vonzza a látogatókat.

A város kiemelt hangsúlyt fektet a gasztronómiai különlegességek hírnevének öregbítésére, így az európai hírű orosházi kenyér előtt Európai Kenyérünnep keretein belül tiszteleg a város. A júliusban megrendezett Sör-Virsli Fesztivál könnyed szórakozást biztosít a Gyopárosfürdőn üdülők számára, a februári Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye pedig a helyi népi gasztronómiai értékek bemutatását tűzte ki célul.

Látogasson el Ön is városunkba, élvezze Orosháza vendégszeretetét!

Dávid Zoltán
polgármester

Dávid Zoltán adatlapját ide kattintva tekintheti meg.

Hozzászólásra itt nincs lehetőség.
Top http://www.oroshaza.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css