Almenü

Felhívás „Dr. László Elek díj Orosháza Egészségügyéért” kitüntetési javaslatra

Orosháza Város Képviselő-testülete az egészségügyi alap- vagy szakellátásban dolgozó orvosok, egészségügyi szakdolgozók elismerésére, valamint Orosháza egészségügyének, az egészségügyi intézményrendszerének fejlesztésében kiemelkedő munkát végző személyek elismerése érdekében a 3/2009.(II.23.) számú rendelettel módosított 28/2007.(XII.22.) számú rendeletével „Dr. László Elek díj Orosháza Egészségügyéért” kitüntető cím alapításáról döntött.

E kitüntető cím adományozható:

  1. azoknak az Orosházán az egészségügyi alap- vagy szakellátásban dolgozó orvosok, egészségügyi szakdolgozók részére érdemeik elismerésére, akik Orosháza város egészségügyében kiemelkedő munkát végeztek a betegellátás során, az átlagosnál magasabb színvonalon eredményesen látták el gyógyító és ápoló-gondozó feladatukat, akár életpályájuk külön elismeréseként is, vagy
  2. akik nem az egészségügyben dolgoznak, de Orosháza egészségügyének, az egészségügyi intézményrendszerének fejlesztéséhez kiemelkedő munkásságukkal hozzájárultak.
  • A kitüntető cím évente 2 fő részére adományozható.
  • A kitüntető cím posthumus is adományozható.
  • A kitüntető címek adományozására évente egy alkalommal a Városalapítási Ünnepség alkalmából rendezett ünnepség keretében kerül sor.
  • A kitüntető cím adományozására javaslatot Orosháza város közigazgatási területéről bármely természetes vagy jogi személy tehet.
  • Az írásban előterjesztett javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy adatait, valamint az ajánlott személy szakmai életútját és azoknak az eredményeknek az ismertetését, amelyek jelentősége megalapozhatja a kitüntető cím odaítélését.

A jelölést részletes írásbeli indoklással együtt legkésőbb 2010. március 15-ig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályára.

A kitüntetésre vonatkozó rendelet a város honlapján (www.oroshaza.hu kezdőlap – önkormányzat-rendeletek) olvasható.

 

 

Még nincs hozzászólás.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Top http://www.oroshaza.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css